Kontakta Högbergsskolan

Ansökan och antagning

Det är mycket att sätta sig in i inför valet av gymnasieutbildning. På gymnasieguiden.se finns bra information och tips att ta del av, både för dig som ska börja gymnasiet och för dig som är förälder/vårdnadshavare.

Hur ansöker man?

Du som ska välja gymnasieutbildning ska göra din ansökan på webben. Användarnamn och lösenord får du genom din studie- och yrkesvägledare under december. Ansökan är inte giltig förrän du BEKRÄFTAT den och SKRIVIT UT den. Kvittensen ska därefter undertecknas av dig och lämnas till studie- och yrkesvägledare.

Du som inte har tillgång till studievägledare kan vända dig direkt till Gymnasieantagningen, sök till gymnasieskola. Du kan söka till gymnasiet mellan 22 januari och 15 februari. Du som är folkbokförd i någon av kommunerna Heby, Knivsta, Tierp, Uppsala eller Östhammar ska söka här.

Tidsplan för ansökan

1. Sök plats på gymnasieskola 22 januari–15 februari
    När du ansökt: gör en utskrift, skriv under och lämna in till studie- och yrkesvägledaren på din skola senast 28 februari.
  2. Preliminär antagning i april
    I april sker den preliminära antagningen. Du kan se resultatet på gymnasievalet.uppsala.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  3. Möjlighet till omval i maj
    1–15 maj kan du göra omval på gymnasievalet.uppsala.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  4. Svara på antagningsbeskedet i juli
    Slutlig antagning ser du i Dexter 1 juli. Du får också ett besked hem med posten. Senast 24 juli ska du svara på antagningsbeskedet.
  5. Antagning av reserver
    I augusti antar vi reserver till lediga platser. Du som är reserv får besked per post.

Elever som är folkbokförda i annan kommun ansöker via sin hemkommun. Sökande med sekretesskydd ska använda pappersblankett. Kontakta din studie- och yrkesvägledare eller Gymnasieantagningen.

Kontakta Gymnasieantagningen

Måndag–fredag kl. 9.30–11.30.