Nationella program

Högbergsskolans anpassade gymnasieskola har fyra olika nationella program.

Administration, handel och varuhantering

Det här är programmet för dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor. Här får du kunskaper och praktisk erfarenhet för att arbeta inom administration, handel och varuhantering. Du får lära dig att hantera verktyg och maskiner som kan användas inom handel, administration och varuhantering. På programmet får du träna dig att arbeta med andra och att med god service möta människor.

Du kommer att vara med och arbeta i skolans café, här lär du dig både att beställa varor samt att stå i kassan.

Fastighet, anläggning och byggnation

Det här är programmet för dig som är intresserad av fastighetsskötsel, anläggningsarbete och byggnation. Här får du kunskaper och praktisk erfarenhet av arbete med riktiga projekt mot kunder, vaktmästeriarbeten samt skötsel av utemiljöer.

Fordonsvård och godshantering

Detta är programmet för dig som vill gå en yrkesinriktad utbildning där du får kunskaper och praktisk erfarenhet av fordons- och maskinreparationer samt godshantering och lagerhållning.

Hälsa, vård och omsorg

Det här är programmet för dig som är intresserad av att arbeta med barn, friskvård eller med människor som är i behov av omsorg. Här lär du dig vad vi människor, både unga och gamla, behöver för att må bra och hur vi fungerar. Vi arbetar även med spaverksamhet.