Barn- och fritidsprogrammet

två studenter pysslar

För dig som vill arbeta med pedagogik, ledarskap och sociala frågor.

Är du intresserad av människor och är nyfiken på hur vi utvecklas och lär oss? Vill du ha en bred utbildning där du bland annat kan bli barnskötare och elevassistent eller läsa vidare till förskollärare, lärare, socialpedagog eller polis? Då är Barn- och fritidsprogrammet något för dig!

Inriktning: Pedagogiskt- och socialt arbete.

Inriktningen ger dig kunskaper om sociala processer och förhållanden för att lära dig hur du bemöter människor i olika situationer. Du får kunskap om människans utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Du lär dig om hur människor agerar i olika situationer och hur du bäst stöttar dem i deras utveckling.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)

Under utbildningen ingår 15 veckors APL, dessa veckor är fördelat på årskurs 2 och 3. Du kommer att pröva på olika former av verksamheter, exempelvis förskola, skola och daglig verksamhet.

Barn- och fritidsprogrammet är en yrkesförberedande utbildning. Det innebär att du direkt efter avslutad utbildning kan gå ut i arbetslivet. Från och med hösten 2023 ingår även grundläggande högskolebehörighet.


Treårsplan Barn- och fritidsprogrammet