Teknikprogrammet

Två manliga studenter med teknikutrustning.

För dig som gillar teknik och vill bli programmerare, webbutvecklare eller ingenjör.

Teknikprogrammet är ett spännande och utmanande program för dig som är intresserad av matematik, teknik, naturvetenskap och samhällsfrågor. Vi vill ge dig en stark grund i både teori och praktisk tillämpning för att du ska vara väl förberedd inför framtida teknikrelaterade utmaningar.

Inriktning: Design och produktutveckling

Inom inriktningen kommer du lära dig hur man designar, konstruerar och producerar en produkt, från första idén till en färdig produkt. För att träna dig inom detta får du arbeta med digitala verktyg såsom 3D-CAD och med skiss- och modelleringstekniker för att visualisera din idé. Därefter lär du dig skriva ut din 3D-modell i en av våra 3D-skrivare. Du får också lära dig konstruktions- och produktionsteknik för att förstå hur man kan tillverka din produkt.

Vi erbjuder kurser inom informationsteknologi (IT) såsom programmering och webbutveckling. Du får lära dig spelutveckling, bygga och styra robotar, samt lära dig bygga egna hemsidor och webbplatser. Vi erbjuder även kurser inom produktutveckling där du ges möjlighet att praktiskt tillämpa dina kunskaper i företagsprojekt.

Praktik

Det ingår även två veckors miljöpraktik på ett företag inom Teknikcollege där du kan få värdefulla kunskaper om kommande arbetsliv. Teknikcollege innebär att samarbetet med det lokala och regionala näringslivet stärks vilket ger bättre möjligheter till praktik, sommarjobb och projekt under utbildningen. Läs mer om skolans certifieringar Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Teknikprogrammet är en högskoleförberedande utbildning och du kan till exempel läsa vidare till civilingenjör, arkitekt och jurist.