• - Tierps kommun tar steg mot cirkulär IT

  • - KF i korthet den 11 juni 2024

  • - Tierps kommun bjuds in till FN i New York

  • - Tierps kommun välkomnar nya svenskar

  • - Ny förskola och ombyggnation av Örbyhus skola

  • - Samarbete för fler bostäder

  • - Parkeringövervakning vid Trollsjön

  • - Så nöjda är företagarna med företagsklimatet

  • - KF i korthet den 23 april 2024

  • - Eldning av trädgårdsavfall och majbrasa

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

NYHET Omsorg och stöd

PUBKVÄLL. Margit Carlsson, 93, och Sven-Erik Bohman, 95, brukar gå på de aktiviteter som arrangeras på äldreboendet Wesslandia i Karlholmsbruk.

Pubkväll med 50-tals tema på äldreboendet Wesslandia

Gröna hissen, pucko eller en kaffe och likören pisang ambon?
Det bjöds på 50-tals klassiker när det arrangerades pubkväll på äldreboendet Wesslandia på tisdagskvällen.

 -Det är trevligt här, säger Margit Carlsson, 93.

Elvis och Little Richard strömmade ut från högtalarna när gästerna började strömma till vid 17-tiden. Temat för kvällen var 50-tal och personalen hade klätt upp sig i tidsenliga kläder. I baren serverades klassisker som pucko, champis och drinken gröna hissen. Det bjöds på tilltugg till de färgglada drinkarna som serverades med eller utan alkohol.

-Jag dricker utan alkohol det blir en gladare stämning då, säger Sven-Erik Bohman, 95, som satt och småpratade med Margit Carlsson, 93. De är två flitiga gäster på de aktiviteter som arrangeras på Wesslandia.

-Det är trevligt att komma ut på något, säger Margit som är uppvuxen i Hållnäs. Både Margit och Sven-Erik har haft kroppstunga arbeten. Sven-Erik som är född i Lappland började som renskötare innan han blev snickarlärling och därefter arbetsledare för snickare. Margit har varit bondhustru hela sitt liv - ett arbete som tagit hårt på kroppen.

Vad tycker ni om personalens kläder?

-De var fina som prinsessor, säger Margit och skrattar.

Helen Pellonpää, enhetschef på Wesslandia, är uppklädd i en turkos 50-talsklänning med tidsenliga detaljer. Hon är märkbart stolt över personalens engagemang.

- Jag tycker om att vi bjuder på oss själva. Det blir en sinnesstimulering för de äldre. Vi väcker minnen från när man var ung och det blir ett annat samtalsämne, säger Helen som berättar att de har två aktivitetsansvariga på Wesslandia, samt kulturombud som arbetar med aktivitetsutbudet.

VÄLKOMNAR. Helen Pellonpää, enhetschef för Wesslandia, småpratar med Birgit Persson som tittade förbi på pubkvällen.

PERSONALEN Eva Tegnér, Anneli Juneholt, Agneta Siljeholm, Anette Woltz och Anneli Lundberg (kulturombud) i tidsenlig klädsel i baren. "Det är roligt att göra saker för de äldre, att de från komma ifrån vardagen på avdelningen och känna sig ung på nytt" säger Anneli Lundberg.