Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Fyrverkerier och svävande lyktor

Möjligheten att använda fyrverkerier på offentliga platser i kommunen är mycket begränsad. Det finns regler att följa både för privatpersoner och när fyrverkerier anordnas i samband med evenemang.

I de lokala ordningsföreskrifterna för Tierps kommunPDF (pdf, 1 MB) står att det enbart är tillåtet att använda fyrverkerier klockan 12-02 på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton. Det alltid är förbjudet att använda pyrotekniska varor närmare än 200 meter från Tierps vårdcentral.

Tillstånd för raketer med styrpinne

Sedan den 1 juni 2019 måste den som vill använda raketer med styrpinne ansöka om tillstånd hos kommunen. Tierps kommun ingår i en gemensam räddningstjänst, vilket innebär att ansökan ska göras till Uppsala brandförsvarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fyrverkerier vid evenemang

För uppskjutning av fyrverkerier vid evenemang kan du behöva ansöka om tillstånd hos Polisen. För att få tillstånd krävs bland annat att det finns en pyrotekniskt kunnig person på plats som sköter uppskjutningen. Läs mer och ansök på Polisens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svävande lyktor

För att släppa upp svävande lyktor kan du i vissa fall behöva tillstånd från Transportstyrelsen. Information om vad som gäller för svävande lyktor finns på Transportstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats