Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Fyrverkerier och svävande lyktor

Att använda fyrverkerier på offentliga platser i kommunen är mycket begränsat. Det finns regler att följa både för privatpersoner och när fyrverkerier anordnas i samband med evenemang.

Enligt de lokala ordningsföreskrifterna för Tierps kommun Pdf, 3 MB, öppnas i nytt fönster. är det endast tillåtet att använda fyrverkerier klockan 20.00–02.00 på nyårsafton och valborgsmässoafton.

Tillstånd från polisen krävs året om och ges normalt inte för uppskjutning av fyrverkerier närmare än 100 meter till bostäder. Det alltid är förbjudet att använda pyrotekniska varor närmare än 200 meter från Tierps vårdcentral.

Tillstånd för raketer med styrpinne

Den som vill använda raketer med styrpinne i kommunen måste ansöka om tillstånd hos Uppsala brandförsvar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fyrverkerier vid evenemang

För uppskjutning av fyrverkerier vid evenemang kan du behöva ansöka om tillstånd hos Polisen. För att få tillstånd krävs bland annat att det finns en pyrotekniskt kunnig person på plats som sköter uppskjutningen. Läs mer och ansök på Polisens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Svävande lyktor

För att släppa upp svävande lyktor kan du i vissa fall behöva tillstånd från Transportstyrelsen. Information om vad som gäller för svävande lyktor finns på Transportstyrelsens webbplats Länk till annan webbplats.