Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Fritidsgårdens verksamhet för personer med funktionsvariationer

Sedan januari 2024 har verksamheten för personer med funktionsvariatoner varit stängd då vi sett ett behov av att omarbeta verksamheten. Här är en kort beskrivning om arbetet.

Sedan 2008 har fritidsgårdsverksamheten haft en uppskattad mötesplats för personer med funktionsvariationer samt personal, vårdnadshavare och ledsagare. Träffarna har varit belägna på Tierps fritidsgård på tisdagar kl. 17.00-20.00 och målgruppen har varit från 12 år. Då verksamheten med tiden utvecklats till en mötesplats främst för vuxna såg vi ett behov av att omarbeta verksamheten utifrån fritidsgårdsverksamheten uppdrag. Att arbeta för en meningsfull fritid för barn och ungdomar i åldern 12-20 år.

Vi har haft en process där vi undersökt efterfrågan och nu är vi redo att öppna upp verksamheten igen. Vi kommer ha öppet på tisdagar med start vecka 10, kl. 16.00-18.00 för barn och ungdomar med funktionsvariatoner i åldern 12-25 år. Även personal på tex. boende, vårdnadshavare och ledsagare är fortsatt välkomna när behovet finns.

Utöver tisdagar är alla barn och ungdomar i åldern 12-20 år varmt välkomna till fritidsgårdsverksamheten under ordinarie öppettider. Utöver Tierp finns vi även i Örbyhus, Söderfors och Skärplinge.

Kultur och fritid erbjuder ett kulturprogram med innehåll av olika aktiviteter för funktionsvarierade barn, unga och vuxna. På tierp.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kulturhusetmobeln.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vad som erbjuds för målgruppen.

 

Överenskommelse mellan Kultur och fritid och FUB Norduppland gällande verksamhet för personer med funktionsnedsättningar

Kultur och fritid har en överenskommelse med föreningen FUB Norduppland att erbjuda en mötesplats för alla personer från åldern 12 år och äldre med funktionsnedsättningar på Tierps fritidsgård, i Kulturhuset Möbeln.

FUB Norduppland har ledare som bemannar mötesplatsen och har öppet på tisdagar kl. 18.00-21.00, med start vecka 19. Vårterminens sista träff är tisdagen den 25 juni.

Fritidsgårdsverksamheten har fortsatt sin satsning för barn och ungdomar med funktionsvariationer på Tierps fritidsgård kl. 16.00-18.00

Varmt välkomna att besöka oss!

pictogram på vänster sida som visar "hänga med kompisar", på höger sida finns en bild som visar Tierps fritidsgård inomhus, med bord och stolar, samt kiosken

Fritidsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsvariationer

Fritidsgårdsverksamheten i Tierps kommun erbjuder verksamhet för barn och ungdomar med funktionsvariationer.

Tisdagar kl 16.00-18.00

Vi erbjuder en öppen fritidsgårdsverksamhet för barn och ungdomar med funktionsvariationer i åldern 12-25 år. Tillsammans gör vi aktiviteter, umgås med vänner och lär känna nya. Vi har även ett café där du kan köpa fika för självkostnadspris. Är du en besökare som är i behov av assistans i vardagen skall även det medfölja dig till fritidsgården.

Vi har öppet på tisdagar, med start vecka 10 kl. 16.00-18.00.

(Vi har ej öppet under lovdagar.)

Förslag på aktiviteter fritidsgårdsverksamheten erbjuder:

  • Biljard
  • Pingis
  • Pyssel
  • Sällskapsspel
  • Gaming
  • Tv-spel
  • Sång och musik

Kulturprogram med innehåll av olika aktiviteter för funktionsvarierade barn, unga och vuxna

Här är exempel på aktiviteter från kulturprogrammet på Kultur och fritid, du kan läsa mer om utbudet på tierp.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och kulturhusetmobeln.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Dansglädje på kvällen, tisdagen den 26 mars kl. 18.00-18.45. Funkisdans i grupp! Kom och dansa tillsammans i vår. Prova enkel och rolig dans tillsammans.
  • Teater helg på Kulturhuset Möbeln, lördagen och söndagen den 27-28 april. Teaterhelg med kulturskolans elever.
  • Filmvisning: Iskallt fall, tisdagen den 7 maj kl. 18.00-19.00 Filmvisning av den andra delen av ”Iskallt fall” av Tierps filmteam.

Kontaktuppgifter

Besöksadress: Tierps fritidsgård, Kulturhuset Möbeln
Grevegatan 19 - 21, 815 40 Tierp
Telefonnummer: 0293-21 91 60
E-post: fritidsgardar@tierp.se