Kontakt

Användbara länkar

studera.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
När du letar efter högskoleutbildningar och för allmän information om högskolestudier. Här finns också information om högskoleprovet.

antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här gör du ansökan till högskola och universitet. Det går också att leta efter högskoleutbildningar på den här webbsidan. Behöver du information om regler för behörighet till högskola finns det här.

yrkeshogskolan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Information om eftergymnasiala yrkesutbildningar (ej samma sak som högskoleutbildning).

folkhogskola.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
När du letar efter utbildningar på folkhögskola; allmän kurs, profilkurser, yrkesutbildningar.

konstkulturutbildning.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Utbildningarna som du hittar här är eftergymnasiala och de är inte yrkeshögskoleutbildningar. Konst- och kulturutbildningar är en egen utbildningsform. Utbildningarna är avgiftsbelagda. De längre utbildningarna är studiemedels berättigade.

allastudier.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här kan du leta efter utbildningar inom olika skolformer, komvux, yrkeshögskola, högskola, även utbildningar utomlands.

uhr.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Universitets- och högskolerådet (UHR) är en myndighet och samordningsorgan för högre utbildning i Sverige. Gör b la bedömning av utländska utbildningar.

csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här gör du ansökan om studiemedel. Centrala studiestödsnämnden (CSN) är en myndighet som beslutar om och betalar ut det svenska studiestödet, bidrag och lån, till dem som studerar i Sverige och utomlands.

arbetsformedlingen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Är en myndighet. Förmedlar lediga tjänster. Här finns också information om yrken och arbetsmarknad, t ex vad en IT-arkitekt arbetar med, samt prognoser för hur arbetsmarknaden ser ut för olika yrken. Det finns även intressetest på denna sida.

verksamt.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som funderar på att starta eget företag, redan driver ett företag, eller kanske vill avveckla företaget.

jobbafrisk.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Om du inför val av utbildning och yrke letar efter information om hur du kan få ett hållbart arbetsliv (yrken och hälsorisker), finns sådan information här.

saco.se/studieval Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här finns information som kan vara till hjälp inför valet av utbildningsväg. Informationen är främst riktad mot akademiska studier. Det finns även intressetest på denna sida. Sveriges akademikers centralorganisation (SACO), är en facklig organisation.

informationsverige.se/sv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länsstyrelsernas webbplats med information om Sverige för dig som är asylsökande eller nyligen har fått uppehållstillstånd.

skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Är en myndighet. Är b la ansvariga för förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Här finns information om b la regelverk, betygssystem, läroplaner, ämnen och kurser.

utbildningsguiden.skolverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här hittar du information och vägledning inför val av skola och utbildning, från förskola till utbildning för vuxna.

Studera utomlands

studyabroad.se  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
När du letar efter utbildningar utomlands. Du kan även få praktisk hjälp via den här organisationen. Tänk på att sådan hjälp kan vara avgiftsbelagd. Study Abroad anordnar också mässor gällande utlandsstudier.

studera.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
När du funderar på studier utomlands. Kan vara en bra sida att titta igenom innan du eventuellt letar vidare på andra webbsidor.

csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här gör du ansökan om studiemedel. Centrala studiestödsnämnden (CSN) är en myndighet som beslutar om och betalar ut det svenska studiestödet, bidrag och lån, till dem som studerar i Sverige och utomlands.