Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Vallskola förskola, Tierp

Skiss av karin Cyrén.

Skiss av Karin och Calle Cyrén.

Konstnär: Karin och Calle Cyrén
Placering: Vallskoga förskola i Tierp
Beställare: TKAB

Om verket: "Jag började projektet med en exkursion till skogsområdet runt förskolan med barnen och pedagogerna som ska flytta in. Tillsammans utforskade vi de hela fyra olika sorters natur som finns helt nära förskolan - ett skogsparti med mest barrträd som är ganska tät, en äng som på våren mest såg lite brun ut (undrar hur den ser ut på sommaren?), ett glest litet skogsparti med tunna björkar och massor av älgbajs och annat bajs på marken samt en kulle klädd med gräs med många enar på samt en massa gropar. Barnen verkade hittade mycket kul i området. De åkte kana i groparna och backarna, tittade på myrstackar, hittade kojor inne i enarna. Jag bad barnen plocka pinnar, kottar, löv, stenar, ja allt de kunde hitta förutom bajs! Hela bakluckan var full när jag åkte därifrån.

Väl tillbaka på mitt kontor la jag ut alla pinnar, stenar, löv, osv på golvet och började teckna av dem. En plan tog form - jag började teckna en slags stilleben av de grejer barnen plockat. Pinnarna, stenarna och allt annat material valde jag att förstora upp. Det blev som en slags scener att placera ut småkryp och annat på. Jag tyckte det såg kul ut och bestämde mig för att fortsätta arbeta på det spåret.
Min förhoppning är att barnen ska hitta delar från naturen utanför i jätteformat inne på förskolans väggar och uppmuntras att utforska mer både ute och inne." - Karin Cyrén

Färdigställande: Konsten beräknas vara klar och invigas under januari/februari 2024.

Konstnärens hemsida: www.karincyren.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.