Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Rösträkning

Rösträkning sker dels i vallokalen och dels av valnämnden i kommunen. Länsstyrelsen ansvarar för den slutgiltiga rösträkningen.

Preliminär rösträkning i vallokalen

När vallokalen stänger kl. 21.00 börjar röstmottagarna räkna alla röster som lämnats i vallokalen och alla förtidsröster som levererats till valdistriktet. Detta resultat kallas valnattsresultat. Rösträkningen i vallokalen är offentlig och är öppen för de som vill följa förrättningen.

Preliminär rösträkning hos valnämnden

Onsdagen efter valdagen sker preliminär rösträkning hos valnämnden. Där räknas de förtidsröster som avgivits så sent att de inte hunnit levereras till valdistrikten under valdagen. Där räknas också brevröster från utlandet och de förtidsröster som har underkänts i valdistrikten granskas. Rösträkningen är offentlig.

Slutlig rösträkning

Den slutliga rösträkningen sker hos länsstyrelsen. Länsstyrelsen kontrollräknar alla röster och ansvarar dessutom för att räkna alla personröster. Efter detta fördelas mandaten. Rösträkningen är offentlig.

Räkningen på valnatten och den slutliga rösträkningen kan du följa medan den pågår på www.val.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontaktinformation för frågor om val och röstkort

Tierps kommun
E-post: val@tierp.se
Telefon: 0293-21 80 00