Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Wesslandia

Wesslandia är ett särskilt boende beläget i Karlholmsbruk. Här finns även kommunens demenscentrum.

Brukarna erbjuds en individanpassad vård och omsorg. Varje brukare har en utsedd kontaktman och individuella planer. Genomförandeplan, omvårdnadsplan och rehabiliteringsplan upprättas och följs upp minst en gång per år eller vid behov. Sociala aktiviteter i grupp och enskilt genomförs. Anhörigmöten hålls en gång per år.

Ett boende med rum för extra trivsel

En rundvandring på Wesslandia blir en överraskningarnas promenad. Stor omsorg läggs vid att skapa extra trivsel och uppmuntra till aktiviteter på flera ställen i boendet. Det görs både med konstnärliga utsmyckningar och genom att bygga små rum i rummen.

I ett tak lyfter ett par tranor av tovad ull. Längs en korridorvägg håller en rad tierpskråkor uppsikt. En foajé har blivit hållplats för landsvägsbussen, med både väntkur och sittplatser. I en skrubb ryms ett lanthandelsmuseum i miniatyr, i en annan passage finns en second hand-butik med varor som inte bara är att titta på.

En riktig kronjuvel bland Wesslandias många överraskningsrum är den fullt fungerande, nostalgiska frisersalongen i källarplan. Mycket av inredningen som andas 1950-60-tal kommer från nedlagda salonger, butiker eller privatpersoner i trakten. För alla kunder kanske inte ett besök hos källarfrisören passar. Då går det lika bra att boka tid för hembesök på rummet.

Ta en virtuell promenad på Wesslandia i bildspelet:

Antal lägenheter: 84
Inriktning: Demens och somatisk
Resurser: Personalgruppen består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast samt två chefer. Personal finns tillgänglig dygnet runt.

Wesslandia
Adress: Stockvägen 1, 819 40 Karlholmsbruk
Telefon: 0293-21 94 51