Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Förskolan Mehede - Mehedeby

Mehede förskola ligger beläget på gångavstånd från Mehede tågstation och vackra Dalälven, samt med skog och natur runt knuten. Förskolan ligger i samma lokaler som skolan och består av två avdelningar. Tallkotten för de yngre barnen, (1-3 år) och Grankotten där de äldre barnen (3-5 år) går.

Utbildningen på förskolan

Vår undervisning utgår från barnens intressen, kunskaper och behov där utomhuspedagogik med bl.a. måltider utomhus, skogsturer, naturhjältar och experiment utgör en stor och viktig del i vår planerade verksamhet här på Mehede förskola.

Genom ”Grön flagg” och NTA (Natur och teknik för alla) arbetar vi med våra mål kring hållbar utveckling inom de samhälls- och naturvetenskapliga ämnena. Med vår tillgång till idrottshall kan vi erbjuda barnen en stor variation av lek, rörelse, grovmotorik och samarbete även inomhus.

Vi uppmuntrar och inspirerar barnen i en rik språklig miljö, där TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation), bildstöd, varierad litteratur, sång och musik och språkstimulans genom Bornholmsmodellen är några av våra metoder för en utvecklande och kommunikativ lärmiljö.

Vi erbjuder barnen Aha-upplevelser kring ny kunskap, genom ”Grej of the day”- minilektioner, där vi funderar, reflekterar, diskuterar fakta tillsammans kring olika aktuella ämnen. Vi introducerar en digital lärmiljö, där kunskaper om bl.a. källkritik, användningsområden och teknik utgör en viktig del av vår utbildning i en allt mer digital värld.

Besöksadress

Söderforsvägen 9
815 93 Mehedeby