Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Förskolan Traktorn - Tierp

Förskolan Traktorn är en liten förskola som ligger centralt i Tierp med närhet till tåg- och busstationen, bibliotek, bad och natur. På Traktorn lägger vi stor vikt vid att skapa en god och tillitsfull relation mellan pedagoger, barn och deras vårdnadshavare. Alla människors lika värde, att ta eget ansvar och visa respekt för varandra genomsyrar vårt arbetssätt.

Utbildningen på förskolan

Vår undervisning utgår från förskolans läroplan (Lpfö18) och sker inomhus likväl som utomhus och de yngre barnen sover utomhus i vagnar. Vi går på utflykt till skogen och vår närmiljö minst en gång i vecka. I vårt arbete för hållbar utveckling erbjuder vi barnen möjlighet att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö och till natur och samhälle. Förskolan är Grön flagg certifierad sedan våren 2021.

Inne på förskolan arbetar vi ständigt med att förändra i våra lärmiljöer efter barnens intressen och utbildningens mål. Musik och rörelse är en viktig del i utbildningen på vår förskola. Vi dansar, sjunger och spelar olika instrument tillsammans med barnen.

Vi arbetar för att vår utbildning ska utgå från en helhetssyn på barn där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Utifrån vad som planeras för dagen delas barnen i mindre grupper för att utmana och tillgodose varje barns behov.

Besöksadress

Mattiasgatan 12 B
815 36 Tierp