Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till tierps kommun‌

Telefontider

Må - fr 9.00-16.00

Telefon

0293-21 80 88

E-post

medborgarservice­@tierp.se

Besök

Centralgatan 7, Tierp

Öppet

Må - fr 7.30-16.00

 

Kommunal primärvård - Hemsjukvård

Hemsjukvård är hälso- och sjukvårdsinsatser som utförs i ditt hem av sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast eller omvårdnadspersonal. Det kan till exempel vara hjälp med dina mediciner, såromläggningar eller annan medicinsk omvårdnad samt viss rehabilitering och hjälpmedelsförskrivning. Hemsjukvård kan vara både kortare och mer långvariga insatser av hälso- och sjukvård.

Du som på grund av funktionsnedsättning inte kan ta dig till vårdcentral och har ett varaktigt eller återkommande behov av hälso- och sjukvårdsinsats kan få hemsjukvård.

Läkare eller sjuksköterska på vårdcentral eller sjukhus kan anmäla ditt behov av hemsjukvård till kommunens sjuksköterska. Det sker oftast i samband med att du fått vård på vårdcentral eller sjukhus när ni planerar för din fortsatta vård.

I vissa fall kan du själv kontakta kommunens sjuksköterska. Då gör sjuksköterskan en utredning och beslutar om sjukvårdande insatser. Ni utformar insatserna tillsammans. De insatser du får  från hemsjukvården dokumenteras i en patientjournal.